Etusivu - Konsertit - Konserttiohjelmat - Taiteilijat - Galleria - Yhteystiedot

Taiteilijat

"Jos haluaa yllättyä, miten rikkaan sointimaailman niinkin yksinkertaisilla instrumenteilla kuin kehärumpu ja tamburiini pystyy loihtimaan, kannattaa mennä kuuntelemaan Mikael Heikkilää. Hän ja nokkahuilisti Janek Öller irrottelivat keskiaikaisissa tunnelmissa sellaiseen malliin, että kirkossa istunut yleisö innostui väliaplodeihin – täysin perustellusti." (Turun Sanomat 19.10.2010)


Debra Gomez-Tapio

Newyorkilaissyntyinen laulaja ja harpisti Debra Gomez-Tapio on Fioretto Ensemblen taiteellinen johtaja. Hän opiskeli musiikkikasvatusta ja vanhaa musiikkia Yhdysvalloissa, ja suoritti Master of Fine Arts -tutkinnon Sarah Lawrence Collegessa, New Yorkissa. Hän jatkoi opintojaan Fullbright-stipendiaattina Baselissa, Sveitsissä, kansainvälisesti tunnetussa ja arvostetussa Schola Cantorum Basiliens -musiikkiyliopistossa, joka on erikoistunut vanhaan musiikkiin.

 

Gomez-Tapion erityisalaa ovat keskiajan ja renessanssin musiikki, instrumentteina harput ja laulu. Keski-Euroopan vuosinaan hän esiintyi useiden kuuluisien vanhan musiikin yhtyeiden kanssa (mm. Ricercare, Ferrara Ensemble, Sequentia). Levytyksiä arvostetuille levymerkeille kuten Deutsche Harmonia Mundi on toistakymmentä.

Nykyisin taiteilija asuu Lempäälässä, ja johtaa Fioretto Ensemblen lisäksi Vokaaliyhtye Lumousta, vanhan laulumusiikin ammattilaisyhtyettä, jonka hän perusti 2007, ja tamperelaista Händel-kuoroa. Hän on myös tehnyt vanhan musiikin produktioita mm. Radion kamarikuoron kanssa. Yhtye- ja kuorotyönsä lisäksi Gomez-Tapio toimii Tampereen Filharmonisen kuoron äänikouluttajana ja pitää mestarikursseja.

Wach auf min Hort
(Konserttiohjelma: O Scholares!)Mikael Heikkilä

Lyömäsoittaja Mikael Heikkilä on valmistunut lyömäsoitinpedagogiksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2004. Valmistumisensa jälkeen hän jatkoi opintoja Toronton yliopistossa. Klassisten lyömäsoitinten lisäksi hän on perehtynyt kansanmusiikkiin ja erilaisiin etnisiin rumpuihin kuten länsiafrikkalaiseen djembeen ja erilaisiin kehärumpuihin ja tamburiineihin.

Heikkilä työskentelee freelancer-muusikkona ja lyömäsoitinopettajana. Hän on myös nykymusiikkia esittävän lyömäsoitinyhtye Osuma Ensemblen jäsen.

Kehärumpuimprovisaatio
(Konserttiohjelma: O Scholares!)Janek Öller

Vanhaan musiikkiin erikoistunut musiikin maisteri Janek Öller opiskeli nokkahuiluja Sibelius-Akatemiassa ja mestarikusseilla. Säkkipillinsoiton hän aloitti Italiassa Riccardo Delfinon ohjauksella. Öller on esiintynyt kotimaassa ja ulkomailla sekä solistina että erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Hän toimii myös nokkahuilunopettajana.

Fioretton lisäksi Öller on La Compagnie Inégale -barokkiyhtyeen, Tuulen viemää -nokkahuiluyhtyeen ja keskiaikaisen musiikin yhtyeen Oliphantin perustajajäsen.

Mit Ganzem Willen
(Konserttiohjelma: O Scholares!)Ilpo Laspas

Musiikin tohtori Ilpo Laspas kuuluu eturivin suomalaisiin urkureihin ja cembalisteihin. Sibelius-Akatemian lisäksi hän on opiskellut ulkomailla, mm. Berliinissä ja saavuttanut menestystä useissa kansainvälisissä kilpailuissa, molemmilla instrumenteillaan. Mm. Suomen Kulttuurirahasto ja Pro Musica -säätiö ovat tukeneet hänen taiteellista ja tutkimustyötään.

Laspas konsertoi ahkerasti solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla. Fioretto Ensemblen cembalistina ja urkurina hän on toiminut vuodesta 2014.Kay Stonefelt

Kay Stonefelt (vieraileva artisti) on New Yorkin osavaltion Fredonian Musiikkikorkeakoulun lyömäsoitinprofessori. Hän suoritti musiikin tohtorin tutkinnon Indianan yliopistossa 1992. Hän toimii myös freelancer-muusikkona, ja on esiintynyt vuosia Broadwaylla sekä Baltimoren sinfoniaorkesterissa. USA:n lisäksi Stonefelt konsertoi säännöllisesti myös Euroopassa.

Stonefelt on hämmästyttävän monipuolinen muusikko. Hänet voi nähdä esiintymässä niin klassisten sinfoniaorkestereitten kuin vanhan musiikin, nykymusiikin tai etnomusiikin yhtyeitten kanssa. Hänen rakkautensa vanhaan musiikkiin johti laajaan perehtymiseen myös länsiafrikkalaiseen musiikkiperinteeseen.Vokaaliyhtye Lumous

Vokaaliyhtye Lumous on vanhan laulumusiikin ammattilaisyhtye, joka esiintyy usein Fioretto Ensemblen kanssa. Sen taiteellinen johtaja on Debra Gomez-Tapio.

www.lumousensemble.com

 

Tiedustelut:
Kirsi Väntsilä

p. 040 5032 745

Valokuvat: Carita Berg
Grafiikka: Jussi Lyly